Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Ο.Π.Α.Ν ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΧΗ-ΤΡΙΤΗ 02/10/2012 ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΟΚΑΤ 4-08:30Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε πριν από λίγα λεπτά από τον Σύλλογο υπαλλήλων του Ο.Ν.Α του Δήμου Αθηναίων το κρίσιμο δικαστήριο των συναδέλφων μας (διοικητικών και γυμναστών) εχει οριστεί για την Τρίτη 02/10/2012 και ώρα 09:00 στο ΠΡΟΚΑΤ 4 της πρώην σχολής Ευελπίδων!

Η παρουσία όλων μας είναι σημαντική και αναγκαία για την δύσκολη μάχη των συναδέλφων μας που βρίσκονται από τις 23/05/2012 εκτός εργασίας!

Όλοι μαζί θα καταφέρουμε την επιστροφή των συναδέλφων μας στην εργασία μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον!

Όλοι οι υπάλληλοι του Ο.Ν.Α ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης (όλοι στην ιδία μοίρα είμαστε πλέον) να δώσουν βροντερό παρόν από τις 08:30 στα δικαστήρια!

ΠΡΟΚΑΤ 4 ΩΡΑ 08:30 ΤΡΙΤΗ 02/10/2012

http://symvasioyxoiona.blogspot.gr/2012/09/blog-post_28.html 

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου


Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165
Αριθ. Πρωτ.: 208

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε, σε συνεννόηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε. να προχωρήσει σε 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.
          Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στα βάρβαρα μέτρα μείωσης των συντάξεων και των μισθών, ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων αλλά και των άμεσων ή έμμεσων απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα  που απαιτεί η Τρόικα και αδυνατεί να «αρνηθεί» η συγκυβέρνηση δημιουργώντας έτσι τετελεσμένα όσον αφορά τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και τη μετατροπή της χώρας σε ζώνη φθηνής και χωρίς δικαιώματα εργασίας.
          Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας στοχεύει στην πλήρη ισοπέδωση της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης και με τελικό στόχο στην εκποίηση του Δημόσιου πλούτου της χώρας.
          Οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και στον Δημόσιο Τομέα δίνουν τον κοινό αγώνα την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012 με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου και προειδοποιούν ότι μαζί με την κοινωνία θα συνεχίσουν να μάχονται ως την τελική απέλαση της τρόικας και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών της. Είναι μια μάχη που οφείλουμε να τη δώσουμε όχι μόνο για τα δικαιώματα μας αλλά και για τα δικαιώματα της επόμενης γενιάς.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Ν.Α ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                           Αθήνα 24-09-2012
     Συναδέλφισσες – φοι,
     μετά από τρία χρόνια άγριας λιτότητας που επέβαλλαν στους Εργαζόμενους και στους Συνταξιούχους και είχε σαν αποτέλεσμα τη βάναυση φτωχοποίηση των 2/3 της Ελληνικής Κοινωνίας, τα «ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ» της Τρόικα με τη δουλική ανοχή και τη σύμπραξη της τρικομματικής συγκυβέρνησης (άλλα μας έταζαν προεκλογικά), απαιτούν νέες μειώσεις στους μισθούς μας και στις συντάξεις.
     Αφού αποδόμησαν και διέλυσαν το Κοινωνικό Κράτος και παρέδωσαν τη Χώρα έρμαιο στις ορέξεις των Διεθνών Τοκογλύφων, των Ξένων και Εγχώριων Τραπεζιτών, έρχονται τώρα με νέα μέτρα να αποτελειώσουν, ότι ελάχιστο έχει απομείνει όρθιο, αποσκοπώντας στο να φέρουν τις Κοινωνικές παροχές στο μηδέν, τους μισθούς και τις συντάξεις στο επίπεδο της Βουλγαρίας.
      Συναδέλφισσες – φοι,
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ - ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.
Έχουμε ΧΡΕΟΣ να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική και αυτούς που την εκφράζουν με ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
 στους ΔΡΟΜΟΥΣ και στις ΠΛΑΤΕΙΕΣ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΣΤΗΝ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ-Γ.Σ.Ε.Ε.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 10:30 π.μ.
καλούμε όλους τους Εργαζόμενους του Ο.Π.Α.Ν-Δ.Α. στην ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Σωματείων του Δήμου  της Αθήνας
(Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους – παλαιός Ο.Ν.Α)
και στην συνέχεια πορεία με το μπλοκ της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

Παιδαγωγοί εκπέμπουν SOS: Σε «άμεσο» κίνδυνο οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων


Παιδαγωγοί εκπέμπουν SOS: Σε «άμεσο» κίνδυνο οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων

Μιχάλης Μπούργος
mbourg@environment.gr

Σε επικίνδυνες ασκήσεις «σχοινοβάτη» επιδίδονται από αυτή τη σχολική χρονιά οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων.
Αιτία: οι πρωτοφανείς ελλείψεις σε προσωπικό, που έχουν σαν αποτέλεσμα την οριακή λειτουργία τους με έναν παιδαγωγό ανά αίθουσα! Η πραγματικότητα αυτή αναδεικνύει αυτονόητα την υψηλή επικινδυνότητα των σταθμών αυτών, ως προς την υγιεινή διαβίωση και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών που φιλοξενούνται.
Και ενώ οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων εξελίσσονται σε «Σταθμούς Υψηλής Επικινδυνότητας», εν γνώσει –πιθανό και από πρωτοβουλία- της Δημοτικής Αρχής, η τελευταία φαίνεται να στρέφει αλλού το βλέμμα, επιλέγοντας τακτικές συγκάλυψης του σοβαρού αυτού προβλήματος. «Δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα, δεν μιλάω για τίποτα» …

Και ποιο είναι το καλύτερο «εργαλείο» τους, προς την κατεύθυνση αυτή;
Η κατατρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε να κρατήσουν το στόμα τους «κλειστό», παραπληροφορώντας γονείς και κοινή γνώμη. Γιατί τα παιδάκια είναι πολύ μικρά για να παραπονεθούν, οπότε αν μείνει «μεταξύ μας»,  κανένας δεν θα μάθει τίποτα …

Απλή και η «μεθοδολογία» τους, που αξιολογούν πως θα υποστηρίξει αποτελεσματικά την προτεραιότητά τους για συγκάλυψη: αυταρχικό μοντέλο διοίκησης, διώξεις εργαζομένων που διαφωνούν, επιβολή γραφειοκρατικών-διοικητικών μέτρων καταστολής. Αυταρχικότητα που φτάνει και στις διώξεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με την ποινικοποίηση της πολιτικής τοποθέτησης και ψήφου!
Δοκιμή για την κοινωνία «τύπου Όργουελ» που ετοιμάζουν και για όλους εμάς τους υπόλοιπους;


Που αποβλέπουν όλες αυτές οι ευφυείς τακτικές του κ. Καμίνη και της παρέας του;
Προφανώς, θέλουν να υποβαθμιστεί ο ρόλος, το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας και η αξιοπιστία των παιδικών και βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, ώστε να περάσουν εύκολα σε άλλα χέρια. Εύκολα και «φτηνά» …
Και τα χέρια αυτά δεν θα είναι άλλα από τους ιδιώτες – φίλους τους.

Οι σχετική προεργασία έχει ήδη αρχίσει: μεθοδευμένη προσπάθεια αλλαγής του σκοπού λειτουργίας του φορέα με τον επικείμενο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ίδρυση κοινωνικών συνεταιρισμών ως πρόσχημα για την ιδιωτικοποίηση των προσχολικής αγωγής, κ.α.
Ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης κοινωνικής παροχής που θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του κόστους φιλοξενίας των παιδιών στους Σταθμούς, ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, με την ταυτόχρονη λιγότερο αξιόπιστη και «φιλική» για τα παιδιά λειτουργία τους.

Για τους παραπάνω, πολύ σοβαρούς λόγους, οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο ύψος του λειτουργήματός τους, ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους, για να κάνουν ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα, να «σπάσει η σιωπή», ελπίζοντας και στο να δοθεί και η λύση που θα το επιλύσει.
Αρχικά, συγκεντρώθηκαν χτες, Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά στο Δημαρχείο, για να διαδηλώσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσήλωσή τους στο Δημόσιο και Παιδαγωγικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών.
Εκεί, απαίτησαν την άμεση παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ανατραπούν τα σχέδια της Διοίκησης να υποβαθμίσουν το μεγαλύτερο δίκτυο παιδικών σταθμών της χώρας, οδηγώντας τους στην ιδιωτικοποίηση.

Και πέτυχαν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της ίδιας μέρας.

Στο Συμβούλιο, δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, η Ρόη Ντακούρη και ο Μιχαήλ. Μουσσού, υποστήριξαν τις θέσεις των παιδαγωγών, τεκμηριώνοντας την επικινδυνότητα των παιδικών σταθμών.
Αποτέλεσμα: να «παυτούν» από Σύμβουλοι, με το πρόσχημα πως «είναι με το μέρος των εργαζομένων και όχι με το Δημοτικό Βρεφοκομείο». Δημοτική Αρχή που για άλλη μία φορά απέδειξε τη «βαθιά πίστη της στις αρχές της δημοκρατίας». Αλλά και στην κοινή λογική, αφού θεώρησε μία απρόσωπη έννοια πάνω από τους ανθρώπους, σε μία κοινωνική προσφορά …

Η στάση - εμμονή αυτή της Δημοτικής Αρχής έβγαλε και σήμερα, Τρίτη 25 Σεπτέμβρη, τους εργαζόμενους στους δρόμους.
Το πρωί πραγματοποίησαν προειδοποιητική κατάληψη στο κτίριο που στεγάζεται η Κεντρική Υπηρεσία των Σταθμών και το Πρώτο Μαγειρείο τους.
Ζητώντας να σταματήσει η συγκάλυψη των προβλημάτων και να βρεθεί ουσιαστική λύση για αυτά.

Τα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας μας και δεν μπορείς να παίζεις ανόητα παιγνίδια σε βάρος τους μέλλοντός σου!
Ας το καταλάβουν οι αυλοκόλακες της εξουσίας … Πριν είναι πολύ αργά …

Μέχρι τότε είμαστε μαζί με τους παιδαγωγούς και συμπορευόμαστε αλληλέγγυα μαζί τους! Ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία!


http://www.environment.gr/magazine/index.php/apocisthesismenu/ximerinoskatigoria/item/477-paidagogoi-dimosathinaion

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση για συμβασιούχους ΔΑΕΜ και διοικητικούς


Σύμφωνα με ενημέρωση απο την δευτέρα όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να παρουσιαστούν στο λογιστήριο, Λιοσίων 22 στον τέταρτο όροφο για να κόψουν απόδειξη για τον Σεπτέμβριο.

Μαζί τους θα πρέπει να έχουν ατομική βεβαίωση από την διεύθυνση στην οποία ανήκουν και οχι ομαδική όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Για το θέμα της πληρωμής του Αυγούστου η τελευταία ενημέρωση είναι πως το ένταλμα πληρωμής είναι σε διαδικασία να αποσταλεί στην επίτροπο.

Συμβασιούχοι Δήμου Ωρωπού: «Ευχαριστούμε Δήμαρχε»


Σ.Σ. Να δούμε κάποια στιγμή και κάποια κίνηση ευαισθησίας και απο τον κ. Καμίνη για τους εργαζόμενους συμβασιούχους που μέχρι στιγμής το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να τους εξαντλεί ψυχολογικά σε δικαστικές διαμάχες


Μετά από νέα δικαστική μάχη και την προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου
Ωρωπού κ. Γιάννη Οικονομάκου έγινε δεκτή για ακόμη μια φορά η προσωρινή διαταγή των 19 συμβασιούχων, που έχουν κάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία τους δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού έχει δείξει ιδιαίτερη μέριμνα για το θέμα από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων προασπίζοντας το δικαίωμα τους για εργασία, ώστε να συνεχίσουν προσφέρουν τις χρήσιμες υπηρεσίες τους στον τομέα των αρμοδιοτήτων τους.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης οι 19 Συμβασιούχοι του Δήμου Ωρωπού με νέα επιστολή τους ευχαριστούν προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Οικονομάκο για την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίες τους αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν καθοριστική τη συμβολή του κ. Οικονομάκου και σημειώνουν στην επιστολή τους τα εξής:

«Ευχαριστούμε προσωπικά για άλλη μια φορά τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Οικονομάκο γιατί βρίσκεται έμπρακτα δίπλα μας από το πρώτο κιόλας λεπτό, στον δίκαιο αγώνα για εργασία και προσφορά. Σήμερα που οι δυσκολίες συνεχώς αυξάνονται, η ανεργία πιέζει ασφυκτικά κάθε νοικοκυριό και οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται, είμαστε τυχεροί που ο Δήμαρχος Ωρωπού είναι γνήσιος συμπαραστάτης και σύμμαχός της δικής μας επιβίωσης».


http://taneatouoropou.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9609.html#more 

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ Ν ΣΜΥΡΝΗ

 
 

Ικανοποιημένοι από την πρόσφατη δικαστική απόφαση εμφανίστηκαν συμβασιούχοι και Δήμος. Μετά από προσφυγή τους στα δικαστήρια, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας  θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά στο Δήμο Νέας Σμύρνης. Περισσότεροι από 120 είναι οι υπάλληλοι της καθαριότητας, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, μετά τη λήξη των συμβάσεων εργασίας τους. Αν και πάγιο αίτημα τους, είναι η μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, οι νέες συμβάσεις θα έχουν ισχύ μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Το σημαντικό είναι, ότι περισσότερες από 120 οικογένειες συμπολιτών μας θα διατηρήσουν το εισόδημα τους, για μερικούς  μήνες ακόμα. Αναμένουμε τις εξελίξεις και σε άλλους τομείς του Δήμου μας, όπου οι συμβασιούχοι έχουν καταφύγει στα ένδικα μέσα, για να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους.

http://neasmyrnilive.wordpress.com/2012/09/15/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1/ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Ν.Α ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                        Αθήνα 19-09-2012
     Συναδέλφισσες – φοι, μέλη του Συλλόγου μας
     Στο πλαίσιο των τελευταίων δράσεων και πρωτοβουλιών του Συλλόγου, μετά την «απόσυρση» της «λίστας» από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/07/12, σας ενημερώνουμε:
 1. Συναντηθήκαμε δυο φορές με την Πολιτική Ηγεσία και με Νομικούς Συμβούλους του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου ενημερώσαμε και καταθέσαμε αναλυτικά τις θέσεις μας και όλα τα στοιχεία που αφορούν το ζήτημα της διαδικασίας συγχώνευσης των τριών (3) Ν.Π.Δ.Δ.
 2. Συναντηθήκαμε επίσης με το νέο Γ. Γ. Αποκ. Διοικ. Αττικής και Νομικούς του Συμβούλους, όπου ενημερώσαμε και καταθέσαμε με κάθε λεπτομέρεια τις θέσεις μας όπως αυτές έχουν εκφραστεί και αποτυπωθεί στις αλλεπάλληλες Γεν. Συνελεύσεις μας, για την διαδικασία συγχώνευσης.
 3. Συμμετείχαμε και κάναμε παρεμβάσεις από κοινού με την Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των Δημάρχων αλλά και στο Έκτακτο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε αναδεικνύοντας το ζήτημά μας.
 4. Σε συνέχεια των δυο (2) συναντήσεων που είχαν οι Πρόεδροι των τριών (3) Σωματείων του Ο.Π.Α.Ν-Δ.Α. ( Ο.Ν.Α-Δ.Α.Μ.Σ-ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ) με την νέα Πρόεδρο του Οργανισμού Κα Παπαχελά, το Προεδρείο του Συλλόγου μας έκανε νέα συνάντηση με την Πρόεδρο, στης 17/09/2012 στην οποία θέσαμε κυρίως το θέμα της διαδικασίας συγχώνευσης καθώς και αλλά θέματα που μας απασχολούν ως Εργαζόμενους.
     Αναλυτικότερα σας ενημερώνουμε ότι τα θέματα συζήτησης με την νέα Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν-Δ.Α ήταν:
 1. Εξελίξεις για τη Διαδικασία Συγχώνευσης : Έκδοση Διαπιστωτικών – Ο.Ε.Υ.
 2. Συνθήκες Υγιεινής – Ασφάλειας – Λειτουργικότητας των κτιρίων του 
     Οργανισμού και ειδικά της Ακαδημίας 50
-     Είδη Ατομικής Προστασίας – Γάλα (να εφαρμοστεί η κείμενη Νομοθεσία).
-     Γιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφάλειας.
 1. Η θέση και η στάση της πολιτικής ηγεσίας του Οργανισμού στα θέματα των Συμβασιούχων. 
 2. Υπερωρίες, Κυριακές κλπ Προσωπικού από Μάιο και εντεύθεν.  
 3. Εκτέλεση τελεσιδίκων δικαστικών αποφάσεων οικονομικού περιεχομένου
-     2 αποφάσεις για το Οικογενειακό Επίδομα.
-     1 απόφαση εφετείου και 1απόφαση πρωτοδικείου για το επίδομα των 176 € για Αορίστου Χρόνου Συναδέλφους.
 1. ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
-     Αρμοδιότητες και Λειτουργία Αντιπροέδρου
-     Υπηρεσιακή και Διοικητική Λειτουργία Διευθυντών, Προϊσταμένων.
-     Γραφείο Συλλόγου στο κεντρικό κτίριο του Οργανισμού (Ακαδημίας 50) ( κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 1264/82 )
 1. Διοργάνωση Αιμοδοσίας δυο φορές τον χρόνο για την λειτουργία της Τράπεζας Αίματος των Εργαζομένων με την συνεργασία της Πολιτικής Διοίκησης και των Σωματείων του Ο.Π.Α.Ν-Δ.Α.
     Στο κυρίαρχο θέμα της διαδικασίας συγχώνευσης διατυπώσαμε αναλυτικά τις θέσεις μας.
     Εκτιμούμε ότι η Πρόεδρος μας άκουσε με προσοχή και μετά από διεξοδική ανταλλαγή απόψεων, μας ζήτησε μικρή πίστωση χρόνου προκειμένου να μας ενημερώσει για την τελική άποψη της Δημοτικής Αρχής χωρίς να έχει πρόθεση «αιφνιδιασμού».
    Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που θέσαμε: ΚΤΙΡΙΑΚΟ – ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ – ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ, είχαμε θετική αντιμετώπιση και δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Δ. Σ. του Συλλόγου θα προχωρήσουμε από κοινού σε σύντομη επίλυση τους.
     Ειδικότερα για τα θέματα των Συμβασιούχων:
     α) Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι, ότι καλύπτουν Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες, η οποία θα εκφραστεί με απόφαση στο Δ. Σ. του Ο.Π.Α.Ν-Δ.Α αλλά και στην εκδίκαση των υποθέσεων.
    β)  Σε συνεργασία με τις Οικονομικές Υπηρεσίες τόσο του Οργανισμού αλλά και του Δήμου, θα γίνει προσπάθεια να υπάρχει σταθερή ημερομηνία πληρωμής τους.
     Συναδέλφισσες – φοι
     Θέσαμε για άλλη μια φορά στην Δημοτική Αρχή τα δίκαια και λογικά αιτήματα μας.
     Εισπράξαμε για πρώτη φορά καλές προθέσεις και διάθεση για ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο.
     Οι μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος, όμως είναι ακόμα, νωπές και δεν μας επιτρέπουν εφησυχασμούς.
     Παραμένουμε σταθεροί και αταλάντευτοι στις θέσεις μας, όπως αυτές έχουν εκφραστεί στις Γενικές μας Συνελεύσεις.
    Επαγρυπνούμε και προετοιμαζόμαστε, εάν οι συνθήκες μας υποχρεώσουν να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι για μια ακόμη φορά, σε όσους επιχειρήσουν να βάλουν σε κίνδυνο τους Εργαζόμενους.

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αναγνωρίζονται ως μισθωτοί 33.000 συμβασιούχοι


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Με μια ιστορική απόφασή του που χαρακτηρίζεται σταθμός, το Ελεγκτικό Συνέδριο επιτρέπει την πληρωμή των συμβασιούχων έργου οι οποίοι παραμένουν προσωρινά στη θέση τους, μετά τη δικαίωσή τους από τα πολιτικά δικαστήρια.
Μέχρι σήμερα η πολιτική που ακολουθούσαν οι πάρεδροι (ελεγκτές) που έχει τοποθετήσει το Ανώτατο Οικονομικό Δικαστήριο σε όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ, ήταν να μη γίνονται δεκτά τα εντάλματα μισθοδοσίας των υπαλλήλων της συγκεκριμένης κατηγορίας που είχαν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η πρακτική αυτή, είχε ξεσηκώσει πλήθος διαμαρτυριών από τους θιγόμενους εργαζόμενους, αλλά και τους διοικητές των κρατικών φορέων που υπέγραφαν την πληρωμή τους αλλά ο τοποτηρητής του Ε.Σ. αρνούνταν να συναινέσει.

Ετσι, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν ότι οι συμβασιούχοι έργου έπρεπε να αντιμετωπισθούν ως μισθωτοί και όχι σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν καταβάλλονταν τελικά σ’ αυτούς οι προβλεπόμενες αποδοχές, παρότι συνέχιζαν κανονικά την εργασία τους.

Τελικά, το πρόβλημα βρήκε επιτέλους τη λύση του. Συμβασιούχος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών παρέμεινε προσωρινά στην εργασία του αντιμετώπισε άρνηση πληρωμής από την επιτροπή.

Ο δήμος, όμως, επέμενε στην πληρωμή του εντάλματος επικαλούμενος την προηγούμενη απόφαση και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Με την απόφαση 0141/2012 το πρώτο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι σε περιπτώσεις ασφαλιστικών μέτρων ο πάρεδρος δεν έχει αρμοδιότητα ούτε να ελέγξει την ορθότητα της διαταγής Πολιτικού Δικαστηρίου ούτε να απαγορεύσει την πληρωμή του συμβασιούχου.

Το θέμα και ειδικά η δικαίωση αφορά περισσότερα από 33.000 άτομα που έχουν τη συγκεκριμένη σύμβαση έργου.

Ο δικηγόρος Ανδρέας Ματθαίου που χειρίστηκε τη σχετική απόφαση, μιλώντας στον "ΑΤ" έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Με την απόφαση αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου έγινε ένα ακόμη βήμα για την επαναφορά του σεβασμού στο θεμελιώδες δικαίωμα στη δικαστική προστασία που κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα και από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας".

Το βέβαιο είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή δώρων αδείας και εορτών στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονται ως "δουλοπάροικοι" του Δημοσίου.

http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=69321 

ΑΣΚΟΥΝΗΣ:ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ...

 
ΗΔΗ 14 ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ  ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΣΕΜΠΤΕΒΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

 
Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό οικονομικών κ.Στουρναρα τόνισε οτι η οποία συζήτηση θα γίνει απο Νοέμβριο που θα δοθεί η δόση των 31,5 δις ευρω.

Ο κ.Ασκουνης τόνισε το γεγονός οτι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση περισσότεροι από 100 δήμοι θα  κηρύξουν στάση πληρωμών τον επόμενο μηνά.

2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ''ΜΑΧΗ'' ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


Τριτη 2.10.2012 οι συμβασιούχοι του ΟΠΑΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ που ήδη συμπληρώνουν 2,5 μήνες εκτός εργασίας θα δώσουν άλλη μια μάχη στα δικαστήρια της Ευελπίδων απο τις γνωστές των τελευταίων 2 χρονών που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έστειλε χιλιάδες εργαζομένους στα σπίτια τους,για να προσληφθούν νεοι ανακυκλωμένοι και αυτή την φορά μεσώ Μ.Κ.Ο.

Τα σχεδία της συγκυβέρνησης μιλούν για  αποχωρήσεις απο το δημόσιο και οχι εφεδρεία.
Οι συμβασιούχοι του Ο.Π.Α.Ν. που ήδη ειναι απολυμένοι θα προσπαθήσουν μεσω των νομικών εκπροσώπων τους να επιστρεψουν στην εργασία....

Νεωτέρα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες!http://symvasioyxoiona.blogspot.gr/2012/09/5-2012.html

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοιχτός Τετάρτη και Πέμπτη ο Δ. Αθήνας,...μισάνοιχτος ο Δ. Θεσσαλονίκης

 

Δε θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ οι δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες τους θα παραμείνουν ανοιχτές κατά τη διήμερη αναστολή λειτουργίας των δήμων αύριο και μεθαύριο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο δήμαρχοι Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης επικοινώνησαν και συμφώνησαν να προχωρήσουν μαζί σε αυτή την κίνηση.
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη χθεσινή ομιλία του στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες καθαριότητας (το επιβεβαιώνει με σημερινές δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ.Παπάς) αλλά και οι παιδικοί σταθμοί.

Ενώ και ο κ. Καμίνης, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, είχε διαφωνήσει με την πρόταση του δ.σ. της ΚΕΔΕ προς το έκτακτο συνέδριο για τη διήμερη κινητοποίηση.

Επιβεβαίωση από Καμίνη

Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Αθηναίων, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της ιστοσελίδας είπε: «Στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η ΚΕΔΕ για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, κρατώντας όμως ανοιχτές τις υπηρεσίες του δήμου μας. Οι πολίτες αρκετά έχουν τιμωρηθεί, και οι δήμοι, θεωρούμε, ότι πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή ανακούφισης χιλιάδων δημοτών, είτε πρόκειται για την εξυπηρέτηση των καθημερινών τους συναλλαγών, είτε πρόκειται για τις παροχές θεμελιωδών κοινωνικών δομών, όπως η καθαριότητα, η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, των λεσχών φιλίας, ή τα συσσίτια των αστέγων».

Αναφερόμενος η δραματική μείωση στους πόρων των δήμων, υπογράμμισε πως «όχι μόνο αποστερεί από τους δήμους κάθε δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής, αλλά τους καταδικάζει σε αργό οικονομικό θάνατο. Οι δήμοι, ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν πραγματικό εξορθολογισμό στις λειτουργικές δαπάνες τους».

Δ. Θεσ/νικης: Συντάσσεται με την ΚΕΔΕ... λειτουργώντας

Με βραδινή του ανακοίνωση και μετά από πιέσεις που δέχθηκε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης από δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης  βρήκε μία μεσοβέζικη λύση για να λειτουργήσει:  Μα ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου δηλώνει ότι «συντάσσεται με την απόφαση της ΚΕΔΕ και  στηρίζει τις κινητοποιήσεις... κρατώντας όμως κατ' εξαίρεση σε λειτουργία τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Κοινωνικής Πολιτικής (Παιδικοί Σταθμοί), λόγω των ειδικών συνθηκών και αναγκών που προκύπτουν από τη λειτουργία της ΔΕΘ, ενώ εν υπηρεσία θα βρίσκεται και προσωπικό Ασφαλείας». 

Δηλαδή, οι βασικές υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ αν προσθέσουμε και το ότι σύμφωνα με την οδηγία της ΚΕΔΕ , οι υπάλληλοι θα βρίσκονται στη θέση τους, τότε όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο δήμος λειτουργεί κανονικά.

Αρθρο από το aftodioikisi

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/22977 

Δείτε επίσης