Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Δημόσιο: «Ξεπαγώνουν» οι εκκρεμείς μετατάξεις –Έρχεται νέα ρύθμιση

Ρύθμιση με την οποία θα ολοκληρώνονται όλες οι εκκρεμείς μετατάξεις που έχουν «παγώσει» λόγω των μεταβατικών διατάξεις του νόμου της κινητικότητας πρόκειται να φέρει στη Βουλή το επόμενο διάστημα σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με την ρυθμιση η οποία λύνει ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Δημόσιο λόγω αφενός των απαγορεύσεων του νόμου για την κινητικότητα και αφετέρου λόγω της καθυστέρησης εφαρμογής του, θα δίνεται η δυνατότητα εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος του νόμου 4440 (δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 2/12/2016) μετατάξεις, να ολοκληρώνονται ακόμη κι αν έχει υποβληθεί μία απλή αίτηση του υπαλλήλου.

Τι προβλέπεται σήμερα

Να σημειωθεί ότι με το άρθρο 18 του νόμου για την κινητικότητα προβλέπεται ότι:  «Εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου μετατάξεις, για τις οποίες είτε έχει εκδοθεί εγκριτική απόφαση σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 68 του Ν. 4002/2011 (Α΄ 180) είτε έχει εκδοθεί ανακοίνωση – πρόσκληση, είτε, προκειμένου για θέσεις σε ΟΤΑ, έχει υποβληθεί αίτηση υπαλλήλου μέχρι έναν (1) μήνα πριν από τη δημοσίευση του νόμου, δύναται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30.6.2017, σύμφωνα με τις ισχύουσες, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, διατάξεις».

Και άλλες δυο μεταβατικές διατάξεις

Παράλληλα, όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών ετοιμάζονται και ακόμη δύο μεταβατικές διατάξεις για την κινητικότητα. Συγκεκριμένα:
  1. Παρατείνεται για όλους τους αποσπασμένους ο χρόνος παραμονής στις υπηρεσίες που εργαζόνται σήμερα (υπηρεσίες υποδοχής), μέχρι τη λήξη της απόσπασης και σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 15/4/2018.
2) Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για μετατάξεις όσων είναι αποσπασμένοι κατά τη δημοσίευση του νόμου για το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ν. 4440/2016)

http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-xepagonoun-oi-ekkremeis-metataxeis-erxetai-nea-rithmisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης